Ehdotuksen tiedot

Tunnus:prEN ISO 22184
Julkaisija:CEN
Komitea:CEN/TC 302
Komitean nimi:Milk and milk products - Methods of sampling and analysis
Lausuntokierros alkanut:2019-10-14
Lausuntopyynnön määräaika:2019-12-10
Vastuuhenkilö:kati.heiskanen(at)sfs.fi
Ehdotuksen soveltamisala:This International Standard describes the quantitative liquid chromatographic determination of specific sugars (galactose, glucose, fructose, sucrose, lactose, and maltose) in various milk and milk products, applying arabinose or fucose as internal standards. The method is applicable for the following different dairy matrices: milk, milk powder, chees, whey powder, infant formula, dessert and yogurt. Soy containing dairy products are excluded. The determination of the lactose content in low lactose milk products is excluded.A sophisticated high performance anion exchange chromatographic method in combination withpulsed amperometric detection (HPAEC-AD) is applied. With this method the following 13 differentmono- and disaccharides can be separated: fucose, arabinose, galactose, glucose, fructose, sucrose, lactose, lactulose, maltose, melobiose, trehalose, platinose (maltulose) and maltotriose.

Rekisteröidyttyäsi Lausuntopyyntöpalvelun käyttäjäksi voit lukea standardiehdotuksia ja kommentoida niiden sisältöä.

Kun haluat kommentoida lukemaasi tekstiä, valitse Lue ehdotus ja anna muutosehdotuksesi kohdassa Jätä kommentti.

Voit myös kertoa mielipiteesi standardiehdotuksesta kokonaisuutena. Ota kantaa siihen, hyväksytkö standardiehdotuksen vahvistamisen standardiksi.