Ehdotuksen tiedot

Tunnus:E951 - SFS-ISO 10816-3:en, SFS-ISO 7919-3:en
Julkaisija:SFS
Komitea:SFS
Komitean nimi:Suomen Standardisoimisliitto SFS ry
Lausuntokierros alkanut:2023-04-20
Lausuntopyynnön määräaika:2023-06-09
Vastuuhenkilö:tommi.carlson(at)metsta.fi
Ehdotuksen soveltamisala:
(lyhennelmä) Tämä asiakirja määrittää yleiset vaatimukset erilaisten yhteenkytkettyjen teollisuuskoneiden värähtelyn arvioinnille, kun kyseessä on yli 15 kW tehoiset koneet, joiden pyörimisnopeus on välillä 120...30 000 r/min, ja kun mittaukset tehdään asennuspaikassa. Tässä asiakirjassa esitetään arviointikriteerit, kun mittaukset tehdään ei-pyörivistä koneenosista normaaleissa käyttöolosuhteissa. Yleisesti koneen kuntoa arvioidaan tarkastelemalla sekä akselin että siihen kuuluvan rakenteen värähtelyä huomioiden kokonaistaajuuden eri komponentit. Tämä asiakirja käsittää mm. seuraavia koneita:- tietyt generaattorit ja höyryturbiinit - puhallinmoottorit (ohivirtausmoottori)- sähkömoottorit- telat ja jyrsinkoneet- kuljettimet- nestekytkimet- puhaltimet


Tämä dokumentti on DRM-suojattu. DRM-suojattujen tiedostojen lukemiseen on välttämätöntä asentaa koneelle ilmainen FileOpen-liitännäinen (FileOpen plug-in). Jos sinulla ei ole oikeutta asentaa ohjelmia omalle päätelaitteellesi, ota yhteyttä oman organisaatiosi IT-tukeen. FileOpen liitännäisen saat ladattua osoitteessa http://plugin.fileopen.com/all.aspx. Onnistuneen asennuksen jälkeen avaa standardiehdotus Acrobat Readerilla, jotta lisäosa toimii oikein.


Rekisteröidyttyäsi Lausuntopyyntöpalvelun käyttäjäksi voit lukea standardiehdotuksia ja kommentoida niiden sisältöä.

Kun haluat kommentoida lukemaasi tekstiä, valitse Lue ehdotus ja anna muutosehdotuksesi kohdassa Jätä kommentti.

Voit myös kertoa mielipiteesi standardiehdotuksesta kokonaisuutena. Ota kantaa siihen, hyväksytkö standardiehdotuksen vahvistamisen standardiksi.