Ehdotuksen tiedot

Tunnus:SFS-käsikirja 27
Julkaisija:SFS
Komitea:SFS/TR 009
Komitean nimi:Tekstiilien hoito-ohjemerkintä
Lausuntokierros alkanut:2024-10-14
Lausuntopyynnön määräaika:2024-11-03
Toimialayhteisö:
Vastuuhenkilö:sirpa.sipola(at)sfs.fi
Ehdotuksen soveltamisala:

Tämä SFS-käsikirja on tarkoitettu avuksi niille, jotka laativat tekstiileille hoito-ohjeita ja haluavat antaa ne luvanvaraisia merkkejä käyttäen. Käsikirja täydentää kansainvälistä standardia SFS-EN ISO 3758, jossa on kuvattu hoito-ohjemerkit ja niiden merkitys sekä suomalaista standardia SFS 5236, jossa on annettu hoito-ohjeiden sanalliset ohjeet.

Kuluttajalle on annettava oikeat ja riittävät tiedot myytävästä tuotteesta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tekstiileissä on oltava hoito-ohjeet. Hoito-ohjeet pitää antaa sanallisesti tai standardoiduilla symboleilla.

Tekstiilituotteiden valmistajat ja myyjät ovat velvoitettuja antamaan kuluttajille opastusta tuotteidensa hoidosta. Hoito-ohjeet ovat olemassa, jotta tuotteita osataan huoltaa oikein, eivätkä ne vaurioidu huollettaessa. Tuotteiden oikeanlaisella huollolla voidaan myös pidentää tuotteiden elinkaarta.

Hoito-ohjeen käyttäjän, eli kuluttajan tai pesulan pitää voida luottaa siihen, että ohjeet ovat oikein ja valmistajan ja myyjän tulee voida luottaa siihen, että ohjeita noudatetaan.

Tätä opasta laadittaessa on lähinnä ajateltu hoito-ohjemerkinnän laatimista tavallisimpiin vaatteisiin, asusteisiin sekä talous- ja sisustustekstiileihin.

Rekisteröidyttyäsi Lausuntopyyntöpalvelun käyttäjäksi voit lukea standardiehdotuksia ja kommentoida niiden sisältöä.

Kun haluat kommentoida lukemaasi tekstiä, valitse Lue ehdotus ja anna muutosehdotuksesi kohdassa Jätä kommentti.

Voit myös kertoa mielipiteesi standardiehdotuksesta kokonaisuutena. Ota kantaa siihen, hyväksytkö standardiehdotuksen vahvistamisen standardiksi.